Heb jij commerciële ervaring in de verkoop van een F&B product op de Nederlandse horecamarkt? Ben jij enthousiast, ambitieus, hands-on en heb je een passie voor lekkere koffie en thee? Dan is The Blend op zoek naar jou!

Vacature Accountmanager Koffie & Thee

Standplaats: Amsterdam

Julius-Meinl-koffie-serviesThe Blend bv is de exclusieve distributeur van o.a. Julius Meinl producten in Nederland. Met haar slogan: ‘Smaak met een gouden randje!’ speelt The Blend in op dat koffie en thee verkopen veel meer is dan het aanbieden van een ‘bakkie troost’. Het is een beleving, een totaalplaatje en het moet kloppen van koffieboon tot kopje. Ook de juiste apparatuur wordt meegenomen in het koffieadvies.

De afgelopen jaren groeide het aantal klanten gestaag, maar de gedreven ondernemers van The Blend zijn er klaar voor om dit jaar de Nederlandse koffiemarkt te veroveren! Hierbij hebben we de versterking nodig van een accountmanager in de regio Amsterdam. In de toekomst wordt het werkgebied van deze accountmanager verder uitgebreid.

Wat je gaat doen

In jouw rol als Accountmanager ben je het gezicht van The Blend. Je draagt de slogan van het bedrijf uit en je enthousiasmeert klanten voor de mooie producten van Julius Meinl. Je voelt je verantwoordelijk voor het vergroten van het marktaandeel in jouw werkgebied. Als richtlijn besteed je 90% van je tijd aan het genereren van nieuwe klanten en 10% van je tijd aan het verder uitbouwen en verstevigen van bestaande relaties. Jouw (potentiële) klanten bevinden zich met name in de horeca en hotellerie en het is dus van belang dat je beschikt over een relevant netwerk hierin. Je maakt en bewaakt commerciële actieplannen en rapporteert, o.a. met een CRM systeem, dagelijks/wekelijks aan de ondernemers van The Blend bv.

Speerpunten in jouw functie:

 • Omzet verantwoordelijk.
 • Actieve acquisitie gericht op het genereren nieuwe klanten.
 • Het vertalen van klantwensen in totaaloplossingen voor koffie, thee en bijbehorende apparatuur.

Julius-Meinl-thee-assortimentJouw profiel

Om in de functie van accountmanager succesvol te zijn heb je een energieke, professionele en actieve houding en weet je te inspireren. Je ziet kansen voor de verdere groei van The Blend en je bent gewend om zelfstandig en resultaatgericht te werken. Je bent een verkoper in hart en nieren. Daarnaast ben je niet alleen een ‘coffee lover’,  maar je hebt er ook nog veel verstand van of je bent bereid je hierin te verdiepen. Green tea, White tea, Slow tea of ice tea… je drinkt het misschien niet, maar het is je niet vreemd.

Voorwaarden:

 • Je hebt een relevant netwerk.
 • Je maakt koude acquisitie warm.
 • Je bent klantgericht en je wordt blij van kwaliteit leveren.
 • MBO+/HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring met de verkoop van een F&B product in een soortgelijke functie (ervaring in de
  koffiebranche is een pré).
 • Je bent woonachtig in de regio Amsterdam.
 • Je communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus… van secretaresse tot inkoper tot CEO.
 • Je hebt een passie voor koffie en thee.
 • Je bent in het bezit van een autorijbewijs.
 • Fulltime beschikbaar.

We bieden

De ondernemers van The Blend hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de expertise van The Blend. Vanuit Oostenrijk (hoofdkantoor Julius Meinl) en Duitsland worden er prachtige innovaties bedacht en wordt er veel aan marketing gedaan. Als accountmanager van The Blend geniet je mee van al dit moois en rest het jou de boon in te koppen. Je krijgt de mogelijkheid te werken met prachtige koffie- en thee producten. Deze functie biedt je vrijheid en veel ruimte voor eigen initiatief. Daarnaast biedt The Blend je het volgende:

 • Een vast bruto maandsalaris (indicatie: € 1900,- o.b.v. fulltime).
 • Omzetafhankelijke aanvulling op het salaris.

Heb je interesse?

Heb je interesse en ambitie om mee te groeien met The Blend en daarmee het merk Julius Meinl in Nederland groot te maken, voldoe je aan de gestelde voorwaarden en herken je jezelf in het profiel? Dan zien we jouw sollicitatie, voorzien van een gerichte motivatie en CV met foto graag tegemoet via info@theblend.nl.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Bram Hoorn, 06-516 344 29.
The Blend streeft er naar om deze vacature uiterlijk per 1 september 2017 te vervullen.